perjantai 22. joulukuuta 2017

Huumeiden käyttäjien apua kaivataan!

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös suomeksi toteutettava Global Drug Survey etsii lisää vastaajia. Olit sitten pössyttelijä, psykonautti, jarrupää tai ihan omaa lajiasi, nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että huumeiden käyttö on tulevaisuudessa turvallisempaa.


Global Drug Survey kerää tietoa suoraan huumeiden käyttäjiltä ja pyrkii saatujen tietojen pohjalta vaikuttamaan yhteiskuntaan siten, että käyttöön liittyvät haitat vähenevät.

Pyrkimys on mielestäni hieno. Huumeiden käyttö tulee aina olemaan osa yhteiskuntaa, eikä sitä rangaistuksilla kitketä pois, joten järkevintä on tarjota käyttäjille työkaluja riskien minimoimiseen ja alentaa kynnystä hakea apua.

Global Drug Survey julkaistaan vuosittain. Tänä vuonna se on julkaistu peräti 20 eri kielellä, joista suomi on yksi, ja siihen on vastannut maailmanlaajuisesti jo yli 134 000 huumeiden käyttäjää.

Kyselyn ovat suomentaneet A-klinikkasäätiön Muunto-hanke ja Humaania päihdepolitiikkaa ry. Muunto-hankkeen tavoitteena on perustaa Suomeen laboratoriopalvelu, johon kuka tahansa voi anonyyminä lähettää huumeita testattavaksi. HPP ry:n tavoitteena on ohjata päihteiden käyttöä haittoja vähentävään suuntaan parasta saatavilla olevaa tutkimustietoa hyödyntäen. Molempien tavoitteet käyvät yhteen Global Drug Surveyn pyrkimysten kanssa.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että jotkin Global Drug Surveyn kysymykset ovat hieman tönkköjä. Kysely kuitenkin kehittyy vuosi vuodelta.

Tiedän joidenkin epäröivän kyselyyn vastaamista, koska pelkäävät tietojen päätyvän viranomaisille. Pelko on turha. Eivätkä viranomaiset edes tekisi mitään tiedoilla, joista puuttuvat vastaajien nimet. Ja jos kuumottaa liikaa, niin ainahan voi vastata Tor-verkon kautta.

Alla tuore video, jossa Muunto-hankkeen Miina Kajos ja Janne Nahkuri kertovat kyselystä. Viimeisenä äänessä on Global Drug Surveyn Larissa Maier.


Aikaa vastata on vuoden loppuun saakka. Vastaaminen kestää käyttöhistoriasta riippuen 1545 minuuttia, ja pääset tekemään sen tästä.

Vastaaminen on erinomainen keino vaikuttaa positiivisesti huumeiden käyttäjien tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti