perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kuinka Douppikaupan loru oikeasti loppui

Epäily: Tulli nappasi taas yhden tunnetun nettihuumekauppiaan

Näin otsikoi MTV3 nettisivuillaan 15.02.2017 julkaisemansa uutisen. Jutun mukaan Tulli oli saanut kiinni 31-vuotiaan miehen, joka pyöritti Ekstaasikauppaa, yhtä Douppikaupan alakaupoista.

Ekstaasikauppa on siis paljastettu. Tuliko uutisena?

Ei minulle. Tiesin asiasta jo viime joulukuussa. Ja ei, minulla ei ole yhteyksiä Ekstaasikauppaan tai Douppikauppaan, eikä Tulli vuoda minulle tietoja. Riittää, että seuraan mitä anonyymissä Tor-verkossa tapahtuu. Tarkemmin sanoen seuraan mitä Silkkitiellä tapahtuu ja mitä Sipulikanavalla puhutaan. (Taidankin muuten olla koko Suomessa ainoa toimittaja, joka niin vaivautuu tekemään.)

Ekstaasikauppa kirjautui Silkkitielle viimeisen kerran 21.12.2016. Samana päivänä Sipulikanavalla kerrottiin, että EK oli jäänyt kiinni.


Sipulikanavalla levitellään milloin mitäkin huhuja, mutta EK:n kärähtämisestä kertonut henkilö toitotti viestiään hyvin tarmokkaasti ja poikkeuksellisen täysjärkiseltä vaikuttaen.


Samaan aikaan toisessa Ekstaasikauppaan liittyvässä langassa alkoi keskustelu Tullista.


Keskustelu jatkui sen verran johdonmukaisena, että se kannatti ottaa vakavasti.


Silkkitiellä Ekstaasikauppa oli jo edellisenä päivänä saanut palautetta, jossa mainittiin Tulli.


Sipulikanavalla keskustelu jatkui vilkkaana molemmissa langoissa. EK:lta hiljattain tilanneet pelkäsivät, että juuri heidän kirjeensä oli päätynyt Tullin haltuun ja luvassa olisi kotietsintä tai kutsu kuulusteluihin tai molemmat. Ihan aiheellinen pelko.

Joulukuun loppuun mennessä Ekstaasikauppa ei ollut vieläkään kirjautunut Silkkitielle. Viimeistään silloin oli päivänselvää, ettei kyse ollut mistään joululomasta, vaan jotain oli tapahtunut. Väitteet EK:n kiinnijäämisestä olivat totta.

Mitä tarkalleen ottaen oli tapahtunut? Vaihtoehtoja on monia, mutta koska minulla ei ole varmaa tietoa, en lähde arvailemaan. Ainoastaan se on varmaa, ettei Tulli murtanut Tor-verkon salausta tai hakkeroinut Silkkitietä tai tehnyt jotain muuta tietoteknistä taikatemppua, vaan käytössä olivat ihan perinteiset keinot.

EK oli profiilissaan ilmoittanut, että 21.12.2016 on viimeinen postituspäivä ennen joulua, kuten allaolevasta kuvakaappauksesta näkee. Melkoinen sattuma, että juuri samana päivänä Sipulikanavalla kerrottiin EK:n jääneen kiinni. Tai sitten se ei ollut sattumaa.


Viittasin tämän kirjoituksen alussa MTV3:n helmikuun puolivälissä julkaisemaan uutiseen. Puutun siihen vasta nyt maaliskuussa sen vuoksi, että olen odotellut uutisia muista Tullin nappaamista Silkkitien kauppiaista. Sellaisia ei ole kuitenkaan silmiini osunut, mikä hieman ihmetyttää minua.

Ekstaasikauppa nimittäin ei ole ainoa Douppikaupan alakauppa, joka kirjautui Silkkitielle viimeisen kerran 21.12.2016. Näin teki myös Hamppukauppa, joka Ekstaasikaupan tavoin oli ilmoittanut, että kyseinen päivä on viimeinen postituspäivä ennen joulua.


Hamppukauppa oli juuri myynyt Northern Lights -eränsä loppuun, mutta sillä oli myynnissä vielä AB-CHMINACA-jauhetta, synteettistä kannabinoidia.

Oliko Ekstaasikaupalla ja Hamppukaupalla siis sama pyörittäjä? Jaa-a, jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä. Ekstaasikauppa ja Hamppukauppa olivat ainoat Douppikaupan alakaupat, jotka olivat toimineet aktiivisesti läpi vuoden, joten niiden välillä oli selkeästi tiivis yhteys. Näin tiivis yhteys tuli silti allekirjoittaneelle hienoisena yllätyksenä.

Tietääkseni yksikään viranomainen ei ole kuitenkaan paukutellut henkseleitään sen vuoksi, että on saanut Hamppukaupan kiinni, vaikka ansioluettelossa se olisi Ekstaasikaupan nappaamiseen verrattavissa oleva suoritus.

Erikoista. Mutta mikä tästä kaikesta tekee todella erikoista on Los Pollos -niminen myyjä, joka oli suhteellisen uusi Silkkitiellä. Los Pollos oli heti pistänyt ison vaihteen silmään. Se möi amfetamiinia, kokaiinia, LSD:tä, ekstaasinappeja ja bentsoja, ja teki kauppoja kovempaa tahtia kuin mikään muu myyjä. Esimerkiksi viime joulukuussa se teki palautteiden perusteella noin kolmekymmentä kauppaa päivässä.


Kunnes koitti 21.12.2016, eikä Los Pollos enää lukenut tilauksia tai vastannut viesteihin. Kyseinen päivä oli viimeinen, jolloin Los Pollos kirjautui Silkkitielle.

Oliko Ekstaasikauppa myös Los Pollosin takana? Vai onnistuiko Tulli nappaamaan Los Pollosin samaan aikaan kuin Ekstaasikaupan?

Ei harmainta aavistusta. Sipulikanavalla keskustelu luonnollisesti kävi kuumana, ja tapausten välille vedeltiin yhtäläisyysmerkkejä.


Jotkut myös epäilivät, että EK ja Los Pollos olisivat tehneet niin sanotun loppukusetuksen, mutta kyseiset henkilöt eivät selvästikään edes tiedä, mikä loppukusetus on, koska muuten olisivat hiljaa.

Elokuussa 2016 Tulli ilmoitti, että se oli pidättänyt kolme henkilöä huhtikuussa ja samalla paljastanut Douppikaupan. Väite oli naurettava, koska kaikki Douppikaupan neljä alakauppaa olivat jatkaneet toimintaansa huhtikuun jälkeen. Mutta nyt tilanne on se, että Stimukauppa ja Trippikauppa ovat "lomalla" ja Ekstaasikauppa ja Hamppukauppa ovat poissa pelistä. Viime syksynä perustettu Lääkekauppa on myös ollut pitkään hiljaa.

Mikään Douppikaupan alakaupoista ei ole ollut toiminnassa tämän vuoden puolella.

Douppikauppa teki jotain, mitä yksikään huumekauppias ei Suomessa ole aiemmin tehnyt: se brändäsi itsensä. Kaikki tietävät Douppikaupan. Oliko brändäys hämärähommissa sitten kovin fiksua, se on toinen asia. Kääntöpuolena kun on, että jatkuva huomion hakeminen on viranomaisille kuin punainen vaate.

Väite, joka viime syksynä oli naurettava, on nyt totta: Douppikauppa on kuollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti