tiistai 26. huhtikuuta 2016

THC ja hämärä todellisuus

Etusivu uusiksi! Yhdysvaltain huumepoliisi DEA törmäsi viime vuonna kannabikseen, jonka THC-prosentti oli niinkin huikea kuin 20! Näin ovat Aamulehden mukaan tutkijat paljastaneet.


Tutkijoiden mukaan esimerkiksi Englannissa on saatavissa 16- ja Alankomaissa 20-prosenttista kannabista. Ja mikä pelottavinta, myös Suomessa on tarjolla entistä vahvempaa kukintoa.

Hurjaa! Tai sitten ei, sillä en voi mitenkään ymmärtää, mistä nuo prosentit on tempaistu.

Esimerkiksi Denverissä Coloradon osavaltiossa viime vuonna järjestetyssä Cannabis Cupissa joidenkin kannabislajikkeiden THC-prosentti oli High Timesin mukaan jopa yli 30.

Seattlessa Washingtonin osavaltiossa pohdittiin viime vuonna, kasvatetaanko siellä maailman vahvinta lääkekannabista. Erään näytteen THC-prosentin väitettiin huitelevan neljässäkymmenessä.

Viime vuoden lokakuussa kannabistietopankki Leafly listasi vahvimmat lajikkeet, ja niistä kaikki olivat THC-prosentiltaan yli 20, jotkut lähes 30.

Mutta tästä kaikesta huolimatta Yhdysvaltain huumepoliisi DEA on törmännyt ainoastaan 20-prosenttiseen kukintoon? Ei oikein kuulosta uskottavalta. Joko DEA ei osaa hommaansa tai media uutisoi mitä sattuu.

Tai sitten ainoastaan DEA:lla on luotettavat ja parhaat menetelmät THC-pitoisuuden mittaamiseksi, ja kaikki muut mittaavat yläkanttiin.

Mikä ei myöskään kuulosta uskottavalta. Ehkä jonkun pitäisi kertoa DEA:lle, ja miksei myös Aamulehdelle, että meillä täällä Suomessa voi törmätä kukintoon, jonka THC-prosentti on tutkittu mahdollisimman tarkoin tieteellisin menetelmin, ja se on varmuudella 22.

Kyseessä on lääkekannabis Bedrocan.

2 kommenttia: