lauantai 9. joulukuuta 2017

Haastattelussa Silkkitien valtias Keisari Julius

"Silkkitie on aavelaiva, joka odottaa uppoamistaan", Keisari Julius sanoo.


Keisari Julius on nopeasti noussut Silkkitien ylivoimaisesti suosituimmaksi myyjäksi. Menestyksen salaisuus on ollut monipuolinen valikoima ja tuotteiden erinomainen hinta-laatusuhde.

Keisari Juliuksen MDMA on hänen mukaansa vahvuudeltaan 91-prosenttista.

Hinta-laatusuhteesta käy hyvänä esimerkkinä amfetamiini, jota Julius myi aluksi tutustumistarjouksena vain 15 euron grammahintaan (13€/g jos osti vähintään kymmenen grammaa). Niin halpa pöhinä on yleensä silkkaa kuraa, joten tuotteen laatu luonnollisesti herätti epäilyksiä Silkkitien asiakkaissa. Rohkeimmat kuitenkin tilasivat tulokkaalta, ja palautteet olivat hämmästyneitä.


Ja tämä on Keisari Juliuksen huonompaa amfetamiinia. Hän myy myös parempaa, jota kuvailee jatkamattomaksi. Palautteiden perusteella se voi hyvinkin pitää paikkansa. Jatkamattoman pirin grammahinta on tätä kirjoittaessa 36 euroa, mikä ei myöskään päätä huimaa.

Julius aloitti toimintansa syyskuussa 2017, ja kappoja hän on tehnyt kolmessa kuukaudessa lähes kaksituhatta kappaletta. Tällä hetkellä hänellä on myynnissä vauhdin ja MDMA:n lisäksi Philipp Plein -ekstaasipillereitä, Subutexia, Rivotrileja ja kannabista. Valikoimasta ovat poistuneet heroiini ja FC Barcelona -essot.

Keisari Julius on halvoilla ja vahvoilla tuotteillaan pakottanut muut myyjät laskemaan hintojaan. Tästä tulee mieleen vuosina 2015 ja 2016 vaikuttanut Halvathinnat, jota elokuussa 2016 haastattelin Suomen Kuvalehteen. Mikään ei mielestäni kuitenkaan viittaa siihen, että Julius olisi Halvathinnat, kuten foliohattuilijat ovat jo epäilleet.

Yhteistä heille on myös se, että menestyksen myötä Tor-verkon kuvalaudoilla heidän dissailunsa on kiihtynyt. HH:sta keksittiin Sipulikanavalla mitä ihmeellisimpiä tarinoita, kuten että hän lähettäisi tuotteensa ulkomailta, vaikka jokainen HH:lta huumeita tilannut tietenkin huomasi postimerkistä ja -leimasta, että tämä ei pidä paikkaansa.

Tällä hetkellä Keisari Juliusta syytetään Torilaudalla kusettajaksi, koska monilla lähetyksillä kestää pitkään tulla perille. Joulun alla postin kulku aina tökkii, ja samasta syystä myös HH:ta aikanaan syytettiin kusettajaksi.

Julius suostui haastateltavaksi, mutta toisin kuin Halvathinnat hän ei halunnut paljastaa itsestään tai toimintansa taustoista juuri mitään. Varovaisuus on ymmärrettävää. Kun haastattelin HH:ta viranomaiset eivät olleet vielä niittäneet mainetta Silkkitien vendoreita bustaamalla. Sen jälkeen Tulli on onnistunut pidättämään yllättävänkin monta myyjäporukkaa.

Vaikka Julius ei juurikaan halunnut avautua työstään, oli hänellä paljon mielenkiintoista kerrottavaa Silkkitiestä. Olen jättänyt haastattelusta pois kysymykset, joihin hän ei halunnut vastata.

Mistä tiedät tuotteidesi laadun?

Testaan jokaisen tuotteen sekä erän laadun laboratoriossa. Poislukien apteekkituotteet.

Miten takaat asiakkaiden anonymiteetin?

En kerää asiakkaistani mitään rekisteriä. Asiakkaan tiedot katoavat siinä vaiheessa, kun nimi on kirjeessä ja paketti on merkitty postitetuksi. Tekniseen turvallisuuteen olen panostanyt myös paljon sekä ajallisesti että rahallisesti. Jos jäisin kiinni ns. rysän päältä, ei tietoja pystyttäisi nykyisellä teknologialla kaivamaan esiin.

Silkkitien rahaliikenteessä on pitkään ollut ongelmia. Ovatko ne vaikuttaneet työhösi?

Silkkitien ongelmat ovat paljon suurempia kuin se, että rahoja ei pysty nostamaan pois kun harvat ja valitut. En osaa tähän sen tarkemmin vastata, koska tämä ongelma on ollut olemassa niin kauan kun minä olen täällä myynyt.

Jos Silkkitie sulkeutuisi, jatkaisitko työtäsi jollain muulla kauppasivustolla?

Minulla on tällä hetkellä kauppa auki myös Dream Marketin puolella. En usko, että jatkan tätä enää pitkään. Tämä työ on hyvin stressaavaa ja hieman liikaa yhdelle ihmiselle, joka hoitaa samalla arkiduunia. Viimeistään tammikuussa siirryn sivuun ja annan enemmän tilaa nouseville tähdille sekä pienemmille yrittäjille.

Miten Sipulikanavan sulkeutuminen on vaikuttanut kaupankäyntiin?

Se näkyi noin viikon siinä että suurin osa asiakkaista oli uusia tilejä.

Tarkoitatko, että asiakkaat olivat varovaisia, koska pelkäsivät viranomaisia, ja loivat siksi uusia tilejä?


Asiakkaat, jotka aikaisemmin hankkivat tuotteensa pääsääntöisesti Sipulikanavaa hyödyntäen, päätyivät nyt Silkkitielle tilaamaan postitse, koska kokivat sen olevan ainoa vaihtoehto ja tavaraa oli pakko saada. Tuskin hirveän monikaan turvallisuusyistä teki uusia tilejä.


Asiakkaiden, keillä on asiakastileillään jopa yli 10 000€ ostoja, olisi hyvä tehdä uusia tilejä sen sijaan, että kerryttää ostohistoriaa tileilleen. Jos kävisi niin, että Silkkitien serverit päätyisivät virkavallan käsiin, niin kyseisiä asiakkaita voidaan teoriassa syyttää koko rahasumman edestä. Asiakas ajattelee, että eihän tässä mitään kun tilailen aina muutamilla kympeillä kertaalleen, mutta sitten kun ne kaikki 150 kauppaa kasataan samaan nippuun, niin siinä voi käydä huonosti. Asiakastilejä on melko paljon +10k€ edestä. Monilla +20k€ ja jopa +70k€ edestä ostoja.

Miksi myyt huumeita Silkkitiellä?

Huumeiden myyminen postittamalla mahdollistaa työn tekemisen siihen vuorokausirytmiin kun itse haluat. Voit siis tehdä siitä hyvinkin 8–16 työn jos haluat. Minulle ainoa mahdollinen vaihtoehto on, että itse määritän rutiinit ja työn rytmin. Pidän sitä myös turvallisempana kaikin puolin kuin katukauppaa. Vaikkakin nettipuolella jäät kiinni kaikesta, kun katukaupassa jäät murto-osasta.

Mitä mieltä olet katukaupasta?

Katukaupassa ei ole mitään vikaa niin kauan, kun siinä on jokin foorumi tai lauta sen takana. Tälläinen lauta/foorumi takaa sen, että myyjiä voi arvostella. Jossain määrin myös oheisrikollisuus vähenee. Toisaalta huumerikollisuus kasvaa, kun nykyään myös ei niin paljon huumemaailmassa pyörineet voivat vain avata Tor-selaimensa ja etsiä kontaktit sitä kautta. Alalle on ajautunut paljon uusia myyjiä, jotka myyvät ihan eri syistä kun siksi, että saisivat omat käyttöhuumeet rahoitettua.

Kerroin edellisessä postauksessani, että kuluneena syksynä myyjänimimerkit TwoWolves ja Chohanzia (ja uutena tulokkaana Deepstatus) ovat huijanneet Silkkitien käyttäjiltä tunnuksia ja yhteystietoja. Nimimerkkien takana on sama henkilö. Mitä sinä tiedät asiasta?

Hänellä on varmistetusti +50 käyttäjää hallussaan ja mahdollisesti monien satojen asiakkaiden osoitteet ja tilien ostohistoriat ylhäällä. Tiedoilla hän kiristää asiakkailta maksuja tai ilmiantaa heidät poliisille. Kun hän on saanut tilit haltuunsa, hän ei suinkaan ole vaihtanut kirjautumistietoja, vaan on vain tarkkaillut tilejä aktiivisesti. Kun asiakas siirtää varoja tilille, hän on ne siirtänyt pois. Jos hän ei ole kerennyt siirtää niitä ennen kuin asiakas on jo ehtinyt tehdä tilauksen valitsemaltaan myyjältä, niin hän on myyjältä yrittänyt saada tilauksen peruttua, jotta rahat palautuisivat takaisin asiakkaalle ja hän voisi ne sitten varastaa omaan lompakkoonsa.

Tämä kuvio selvisi minulle melko pian kun asiakkaat ottivat yhteyttä uusilla käyttäjätileillä ja kertoivat, että heidän vanha tilinsä on kaapattu. Tähän vastaiskuna tein niin, että en enää peruuttanut tilauksia kun vasta noin viikon odottelun jälkeen. Tähän taas TwoWolves teki sen, että alkoi viesteillä toimittamaan minulle osoitteita, joihin halusi lähetettävän tuotteet sittenkin. Nämä osoitteet olivat virheellisiä, enkä ikinä lähettänyt niihin vaan aina siihen, mikä oli tilattaessa ilmoitettu.

Nyt hän on viimein käynyt minua vastaan kovin ottein ja on antanut negatiivisia palautteita kaikilta kaappaamiltaan tileiltä, joilla on tilauksia minun kanssani. Tätä kirjoittaessani minulla on 37 negatiivista palautetta, joista 34 on hänen käsialaansa. Hän kiristää minua peruuttamaan tilauksia käyttäjien kanssa joita hän on kaapannut. Tässä tapauksessa hän saisi varat tilauksesta itselleen ja minä taas menettäisin ne. Kyse on tuhansien eurojen arvosta kokonaisuudessaan. Tämä ongelma näkyy kaikille myyjille, mutta minussa se korostuu, koska minulla on selvästi enemmän myyntiä kuin muilla sekä olen kaikista aktiivisimmin vastustanut häntä.

Eikö Silkkitien ylläpitäjä Kapteeni tee asialle mitään?

Tätä ongelmaa ei olisi, jos Silkkitie olisi elinvoimainen ja siellä olisi ylläpito, joka edes joskus kävisi sivulla. Silkkitie on nyt useampia kuukausia ollut lähestulkoon täysin autopilottina. Kapteenilta sai vielä ennen vastauksen alle neljän viikon odotuksen jälkeen, mutta nyt hän ei vastaa enää ollenkaan edes sen hetken suurimmille tulonlähteille eli isoimmille myyjille. Silkkitielle on hiljattain hankittu asiakaspalvelija, mutta hänellä ei ole valtuuksia tehdä siellä muuta kuin ratkoa riitautuksia tilauksista. Mielestäni Silkkitie on aavelaiva, joka odottaa uppoamistaan. Enkä todellakaan käsitä, miksi kukaan enää edes käyttää sivua, jos sivun ylläpitäjääkään ei näytä kiinnostavan, puhumattakaan siitä, että vain muutamilla toimii nostot ja lompakko normaalisti. Mielestäni siihen on kolme vaihtoehtoa, miksi kyseinen sivu on edes enää pystyssä:

1. Kapteeni on jättänyt sivun pyörimään autopilottina aatteen vuoksi,  koska hän tuskin sitä tekee rahan vuoksi. Hän on kultavuosina tehnyt niin paljon bitcoineja säästöön, että se mitä sivu tuottaa nyt on tuskin edes prosenttia siitä, koska bitcoinin arvo on noussut niin paljon. Toisaalta ymmärtäähän sen jokainen, että motivaatio voi hieman horjua, kun sinun sivultasi varastetaan +1m€ lompakkobugin aikana.

2. Kapteeni on automatisoinut ja delegoinut Silkkitien pystyssä pysymisen niin pitkälle, että sivu jatkaa eteenpäin vaikka hän olisi kuollut.

3. Silkkitien serverit ja Kapteeni on jäänyt kiinni jo jonkin aikaa sitten ja keskusrikospoliisi ylläpitää sitä (tai siis ei ylläpidä) ja kerää tietoja,  kunnes lyö viimeisen naulan arkkuun.

Mistä mainitsemassasi lompakkobugissa oli kyse?


Bugin aikana käytännössä jokainen Silkkitien käyttäjä pystyi nostamaan varoja, mitä heillä ei edes ollut. Silkkitien hotmixwalletista seuraamalla löysin hyvinkin outoja siirtoja. Outoja niistä teki se, että summat oli osoitettu samoihin osoitteisiin ja ne oli saman suuruisia suurimmaksi osaksi. Osa suomalaisista myyjistä myös syyllistyi tähän yli varojensa nostoon. Osa huomaamatta ja osa tarkoituksella. Jos tarkastelee siihen aikaan Silkistä hävinneitä myyjiä, niin uskoisin aika monen hyötyneen tästä bugista. Kapteeni vaati myyjiä myös palauttamaan varoja myynnin kautta nostamalla väliaikaisesti komission 15 prosenttiin, kunnes koko velka olisi maksettu, mutta myyjät vain lopettivat myynnin ja esiintyvät nyt mahdollisesti uusilla nimillä.

Kiitos haastattelusta, Keisari Julius.

Suosittelen kaikkia, jotka asioivat darknetin marketeilla, opiskelemaan PGP-salauksen sekä varomaan tarjouksia, jotka ovat
liian hyviä ollakseen totta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti